Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Alapanyagok
Porrá lészen! – így készül az ecetpor
„Az ecetnek ugyanis nem feltétlenül kell, hogy állagában is megváltoztassa ételeinket: e törekvések hívták életre, s teszik közkedveltté az ecetport. A gasztrokémiai kiskáté szerint készítése egyszerû: a nálunk is kapható maltodextrinre – közepesen édes, krémfehér, nedvszívó por – különbözõ töménységû és alapanyagú ecetet csepegtetünk.”

Vinegar-powder

Forrás: trademagazin.hu (2012.11.)
 
Az ecetpor az amerikai séfek konyháiban az elmúlt 6-8 évben jelent meg újra, mára ízanyagként is mind többek által használt „konyhakémiai gasztrovegyület”. Nagyobb mennyiségben az ipar használja por formában forgalmazott pácokhoz, mártáshoz, szószokhoz, saláta öntetekhez,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Már a csirkehúst is vizezik
„A hatóság még azt sem tudta eldönteni, törvényes-e ez az egész. Ez valószínûleg attól függ, hogy a boltok feltüntetik-e a hozzáadott anyagokat, bár egy bizonyos határ fölött azért nem biztos, hogy egyáltalán szabad még csirkehúst mondani.”
Veszélyesek-e a nyesedékhúsok?
"A fogyasztói kockázat tekintetében hasonlította össze a baromfi és sertés nyesedékhúsokat (az MSM technológiával készült termékeket) a nem MSM technológiával feldolgozott friss és darált hús, illetve egyéb húskészítményekkel."
- Átverés: libamáj helyett ...
- Rosenstein: Mérgezzük a Kedves ...
- Victor Churchill hentesüzlet, Sydney
- Tarol a magyar hús Keleten
- Miért különleges a wagyu marha
- Miért drága a vad, ha ingyen van?
- Piac? Ugyan!
- Nátrium-glutamát: az idegméreg, ...
- Jó nagy pácban - Ipari sonkák
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google