Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Alapanyagok - Malomipari
Halász Zoltán: Rizs egyszerûen és bonyolultan
Világutazás a rizses ételek szárnyán
"A rizsrõl írni csaknem annyi, mint beszámolni a világtörténelem évezredeirõl. De ugyanígy szinte az egész világ valamennyi konyháját végig lehet kóstolni, hogy megtudjuk, mennyi fantáziát adnak hozzá a barna vagy fehéres gabonaszemekhez."

Forrás: Konyhamûvészet (2006.)

A spanyol konyha sztárja kétségkívül a paella, amely az egész világon ismertté, kedveltté tette az Ibériai-félsziget gasztronómiáját. A rizs, csirkehús, tengeri mindenféle és más hozzávalók megszámlálhatatlan kombinációja alkotja a paellákat. Valenciában, a mediterrán tengerparton valamennyi séfnek van néhány „titkos” paella receptje. A titok nyitja többnyire egyszerû: e fogás készítéséhez elengedhetetlen az eredeti, nyers, kezeletlen rizs használata, hogy — a többi hozzávalóval együtt harmonikus ízegyüttest nyerjünk, s ne essünk a lapos,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
A gabonafélékrõl
"Semleges alapízüknél fogva a gabonafélék változatos formában készíthetõk el, más-más jelleget nyerve az alkalmazott fûszerektõl függõen. Aromájuk pirítással karakteresebbé tehetõ. Kedvezõ biológiai jellemzõiket érdemes kíméletes feldolgozási eljárások alkalmazásával megõrizni..."
Hántolt köles
"Az Õrségben húsos kását vagy keménykását, ludaskását, hajdúkását, a gánicát és a kölesdödöllét (Kardos, 1943.) Készítettek a kölesbõl még különbözõ levesféléket, hurkát, rétest, káposztatölteléket. Lisztjét lepényszerû köleskenyér készítéséhez is felhasználták."
- 10 dolog, amit a tönkölybúzáról ...
- "Retro" a gabonaiparban - avagy a ...
- Aratási edények
- Rizs fajták
- Rizs történelem
- Búzaõrlemények
- Minõségi liszt, fél siker!
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google