|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Alapanyagok - Malomipari |
Halász Zoltán: Rizs egyszerûen és bonyolultan Világutazás a rizses ételek szárnyán "A rizsrõl írni csaknem annyi, mint beszámolni a világtörténelem évezredeirõl. De ugyanígy szinte az egész világ valamennyi konyháját végig lehet kóstolni, hogy megtudjuk, mennyi fantáziát adnak hozzá a barna vagy fehéres gabonaszemekhez."
Forrás: Konyhamûvészet (2006.)
A spanyol konyha sztárja kétségkívül a paella, amely az egész világon ismertté, kedveltté tette az Ibériai-félsziget gasztronómiáját. A rizs, csirkehús, tengeri mindenféle és más hozzávalók megszámlálhatatlan kombinációja alkotja a paellákat. Valenciában, a mediterrán tengerparton valamennyi séfnek van néhány „titkos” paella receptje. A titok nyitja többnyire egyszerû: e fogás készítéséhez elengedhetetlen az eredeti, nyers, kezeletlen rizs használata, hogy — a többi hozzávalóval együtt harmonikus ízegyüttest nyerjünk, s ne essünk a lapos,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
A gabonafélékrõl "Semleges alapízüknél fogva a gabonafélék változatos formában készíthetõk el, más-más jelleget nyerve az alkalmazott fûszerektõl függõen. Aromájuk pirítással karakteresebbé tehetõ. Kedvezõ biológiai jellemzõiket érdemes kíméletes feldolgozási eljárások alkalmazásával megõrizni..."
|
|
Hántolt köles "Az Õrségben húsos kását vagy keménykását, ludaskását, hajdúkását, a gánicát és a kölesdödöllét (Kardos, 1943.) Készítettek a kölesbõl még különbözõ levesféléket, hurkát, rétest, káposztatölteléket. Lisztjét lepényszerû köleskenyér készítéséhez is felhasználták."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|