|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Alapanyagok - Húsipari |
Már a csirkehúst is vizezik „A hatóság még azt sem tudta eldönteni, törvényes-e ez az egész. Ez valószínûleg attól függ, hogy a boltok feltüntetik-e a hozzáadott anyagokat, bár egy bizonyos határ fölött azért nem biztos, hogy egyáltalán szabad még csirkehúst mondani.”
Forrás: Index (2013.12.)
A Guardian azt írja, hogy Angliában most azzal spórolnak a boltok, hogy felvizezik a fagyasztott csirkemellet. Ráadásul elég rendesen, jellemzõen a teljes súly egyötöde víz. Maga a folyamat úgy néz ki, hogy betonkeverõszerû gépekben alámerítik a húst, és utána még hozzáadnak néhány foszfátot is, hogy megkössék a folyadékot. Ráadásul például a Brazíliából importált húst már eleve úgy hozzák be, hogy van benne kukoricaolaj és só.
A hatóság most ott tart, hogy még azt sem tudták eldönteni, törvényes-e ez az egész. Ez valószínûleg attól függ,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Veszélyesek-e a nyesedékhúsok? "A fogyasztói kockázat tekintetében hasonlította össze a baromfi és sertés nyesedékhúsokat (az MSM technológiával készült termékeket) a nem MSM technológiával feldolgozott friss és darált hús, illetve egyéb húskészítményekkel."
|
|
Jó nagy pácban - Ipari sonkák "Különösen hiányzik az idõ: egyszerre és gyorsan kell sokat elõállítani - ez pedig nem megy a fent részletezett, pepecselõs módszerrel. De gondolnunk kell azokra a milliókra is, akik egyszerûen nem engedhetik meg maguknak valódi, ámde drága sonkafélék beszerzését - nekik dögivel kínálnak kevésbé nemes alapanyagokból összerakott ételeket."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|