|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Alapanyagok - Gombák |
Matsutake gomba – a japán konyha legdrágább kincse "A japán konyha legdrágább és legritkább kincse iránt a luxuskategóriába sorolható ár ellenére a megszokottnál nagyobb volt a kereslet. Míg 2009-ben a mostanihoz hasonló nyitóárverésen összességében kevesebb mint 1 kg matsutake kelt el, addig a hétfõi eseményen körülbelül 8 kilónyi talált vevõkre, ami a tavalyi évben összesen eladott mennyiség felét teszi ki..."
Forrás: asiamania.hu (2010.10.) Szerzõ: Hegyi Attila
A japán matsutake gombát a világ egyik legdrágább élelmiszereként tartják számon. A rendkívül népszerû és különleges aromájú élelmiszer idei elsõ, friss példányaiért október 12-én a Mie prefektúrai Nahari városban tartott árverésen szinte rekordárig licitáltak a vevõk. Kilogrammos mennyiségre kerekítve 1 kg Akame matsutake (赤目松茸) ára 85.000 yen (kb. 203 ezer forint) volt, ami 1.000 yennel (kb. 2400 Ft) magasabb a tavalyi gyõztesnél.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Barbárok vágták haza a kincset érõ magyar triflát Kilónként százezer forintot is megadnak idén a nyári szarvasgombáért, mégsem boldogok a gombagyûjtõk. Az értékes csemegében gazdag erdõket néhány éve a feketepiacra dolgozó, csapatokban, ásóval-kapával gombászó barbárok fosztják ki.
|
|
Laskagomba
Az itthon elõállított fajtáknak van nagy szerepe, amelyeknek a fenntartása és a szaporítóanyag elõállítása is nálunk történik, ezért az e területen dolgozó hazai szakemberek szeretnék ezt a gombát hungarikumnak elfogadtatni. Az ezzel kapcsolatos elsõ feladat az lenne, hogy a magyar fogyasztókkal el kellene fogadtatni a laskagombát, majd a termesztését fel kellene fejleszteni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|