Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Alapanyagok - Gombák
Matsutake gomba – a japán konyha legdrágább kincse
"A japán konyha legdrágább és legritkább kincse iránt a luxuskategóriába sorolható ár ellenére a megszokottnál nagyobb volt a kereslet. Míg 2009-ben a mostanihoz hasonló nyitóárverésen összességében kevesebb mint 1 kg matsutake kelt el, addig a hétfõi eseményen körülbelül 8 kilónyi talált vevõkre, ami a tavalyi évben összesen eladott mennyiség felét teszi ki..."

Forrás: asiamania.hu (2010.10.) Szerzõ: Hegyi Attila

A japán matsutake gombát a világ egyik legdrágább élelmiszereként tartják számon. A rendkívül népszerû és különleges aromájú élelmiszer idei elsõ, friss példányaiért október 12-én a Mie prefektúrai Nahari városban tartott árverésen szinte rekordárig licitáltak a vevõk. Kilogrammos mennyiségre kerekítve 1 kg Akame matsutake (赤目松茸) ára 85.000 yen (kb. 203 ezer forint) volt, ami 1.000 yennel (kb. 2400 Ft) magasabb a tavalyi gyõztesnél.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Barbárok vágták haza a kincset érõ magyar triflát
Kilónként százezer forintot is megadnak idén a nyári szarvasgombáért, mégsem boldogok a gombagyûjtõk. Az értékes csemegében gazdag erdõket néhány éve a feketepiacra dolgozó, csapatokban, ásóval-kapával gombászó barbárok fosztják ki.
Laskagomba
Az itthon elõállított fajtáknak van nagy szerepe, amelyeknek a fenntartása és a szaporítóanyag elõállítása is nálunk történik, ezért az e területen dolgozó hazai szakemberek szeretnék ezt a gombát hungarikumnak elfogadtatni. Az ezzel kapcsolatos elsõ feladat az lenne, hogy a magyar fogyasztókkal el kellene fogadtatni a laskagombát, majd a termesztését fel kellene fejleszteni.
- A globális felmelegedés újabb ...
- Földi kenyér
- Kalla Kálmán: Ismerkedés a ...
- Ronda, de finom
- Szilvásy Dénes: Tavaszreggeli
- Mezei szegfûgomba
- A fenséges rejtõzködõ
- Gombafajták – III. rész
- Gombafajták II.
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google