|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Alapanyagok - Piac |
Victor Churchill hentesüzlet, Sydney "Amit még nagyon élveztem ott jártamkor, az a hentesmesterek munkájának látványa volt. Mivel önálló szakmáról van szó, ám én magam csak nagyon keveset tudok róla, így megfogadtam, hogy ha legközelebb Sydneybe jövök, beiratkozom egy tanfolyamra, hogy tanuljak. Ennél a hentesüzletnél pedig nem tudnék szebb helyet elképzelni a tanuláshoz."
Bár minden, amit a húsokról tudok, valószínûleg elférne egy kis darabka hátszínen, ez nem akadályozott meg benne, hogy leesett állal szemléljem a Victor Churchill hentesüzletet Ausztrália fõvárosában. Amikor megkértem egy barátomat, hogy ajánljon olyan helyeket, amiket érdemes meglátogatni Sydneyben, ezt az üzletet külön kiemelte: „Muszáj elmenned ahhoz a henteshez!”. Nem tudtam, ki is „az” a hentes, de egy szimpla internetes kereséssel egybõl képbe kerültem.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Piac? Ugyan! Egy 850 termékbõl álló lista alapján kiderült, hogy a hazai kereskedelmi láncok kétszer-háromszor drágábban árulnak alapvetõ élelmiszereket Magyarországon, mint amennyiért maguk hozzájutnak ezekhez a termelõktõl. A láncok azért ennyire pimaszak, a tisztességes 20–25-höz képest azért tehetnek rá a termékekre általában 100–200, esetenként 600 százalékos hasznot, mert olyan nagyra nõttek, hogy piaci szabályok rájuk valójában már nem érvényesek.
|
|
Csíki Sándor: Magyar, hazai és hazai feldolgozású – termékek "Kellõ szabályozottság, s ellenõrzés hiányában régóta fenntartással kezelem az õstermelõi és a tanyasi címkével piacra kerülõ termékeket. Talán azért, mert nem hiszek a haszonszerzés ösztönét háttérbe szorító tömegesen elõforduló emberi tisztességben. Láttam már METRO áruházban bevásároló “õstermelõt”..."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|