|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Alapanyagok - Italok |
Erdélyiné Mikó Mariann: Guinness
"A Guinnesst a tradicionális ír és az amerikai konyha is elõszeretettel használja a francia pirítóstól a marhapörköltig. Tudományos kutatások állítják, hogy a Guinness fogyasztása elõnyös a szív egészségére, mivel jelentõs antioxidáns tartalma megakadályozza a káros koleszterin lerakódását az artériák falán."
Amikor Arthur Guinness 1759-ben évi 45 fontért kibérelte serfõzõ mûhelyét, valószínûleg nem gondolta, hogy a serfõzés történelmének egyik nagyágyúját sikerül megalkotnia. A dublini serfõzdébõl indult Guinness a világ szinte minden részére eljutott, több mint 50 országban fõzik és évente kb. 10 milliárd liternyit értékesítenek.
Az ír serfõzõ-mester munkáját dicsérõ ital születése óta némi fazonigazításon ment keresztül. A sörre oly jellemzõ mély rubin árnyalat és égetett íz például, a pörkölt árpa használatából ered, ami viszonylag modern fejlesztés, mert ez az összetevõ egészen a XX.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Hogyan állítsuk össze borkínálatunkat? Álljon akár nyolc, akár nyolcszáz darabból a borlistád, mindenképp az egyik legfontosabb része az üzletnek, arról nem is beszélve, hogy befolyással van a vállalkozásodról átfogóan kialakított képre.
|
|
Barnás szirup titkos receptje Coca-Cola rövid története. 1886 a nagy áttörések és változások kora volt. Elõször szikrázott fel a villanyáram, szólalt meg a telefon, jelentek meg a motorral hajtott jármûvek, a new york-i kikötõben pedig leleplezték a Szabadság-szobrot. A Coca-Cola története is ekkor kezdõdött az Egyesült Államokban, a Georgia állambeli Atlantában.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|