|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Alapanyagok - Fűszerek |
Köménypollen, a kulináris tündérpor "A friss pollent Amerikában a kaliforniai farmerek szolgáltatják márciustól májusig, sõt, egy-két északkeleti gazda még nyáron is arat. Szárított formában egész évben kapható, csak oda kell figyelni a jó minõségre. A különleges fûszer kapcsán három séfet kérdeztünk meg, hogy õk mire használják ezt a régi-új csodaszert."
Az enyhén édes és képtelenül ízletes köménypor valódi csodát mûvel az ételekkel. A tapasztalt séfek gyakran azt állítják, az idõspórolásnál nincs értékesebb dolog a konyhában. Azután, ha megismerkednek a köménypollennel – a virágzó kömény bimbójából gyûjtött apró szemcsékkel –hamar meggondolják majd magukat.
Észak-Olaszországban már régóta kulináris tradíciónak számít a köménypollen gyûjtése és konyhai felhasználása,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Vigyázat! A fûszerpaprikák kétharmada silány minõségû "A hazai nagy élelmiszerüzletekben beszerzett, tömegfogyasztásra szánt paprikák egyike sem érte el a fogyasztható színvonalat, az elsõ helyet pedig egy bezdáni termelõ szerezte meg. Tanulságképp megállapították: ma Magyarországon csak akkor tudunk megbízhatóan jó fûszerpaprikához jutni, ha van bejáratott kistermelõnk vagy személyes kapcsolatunk."
|
|
Uniós oltalom alatt a Kalocsai fûszerpaprika-õrlemény "A nyilvántartás védelmet biztosít az elnevezés használatával való visszaélések ellen, mivel a termék elõállítása kizárólag a termékleírásban meghatározott területen, az ott szereplõ kritériumok alapján történhet. A másik elõny az uniós szimbólum használatában rejlik, amely beazonosíthatóvá és az európai köztudatban is a legmagasabb minõségû termékek közé emeli ezt a magyar terméket."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|