Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Alapanyagok - Gyümölcsök
Már a parlamentben is tudják, milyen finom és egészséges a zöld dió
"A Goldenfood zöld dió szirupban elnevezésû készítmény OMÉK Termék Nagydíj 2011 elnyerése után 2012-ben a Magyar Termék Nagydíj kitûntetõ címet is elnyerte. A séfek készítettek már belõle mustárkrémet, tálalták kék sajttal, de ízletes füstölt kecskesajttal, és készült belõle zöld diós kecskejoghurt is."

Forrás: Dehir.hu (2012.09)
 
Debrecen - Magyar Termék Nagydíjat kapott a debreceni székhelyû Tranzit-Ker Zrt. zöld dióból elõállított készítménye.
 
Nagymamáink még tudták, milyen egészséges és finom a dió, még zölden. Kitaláltak egy receptet, ahol a zöld dió feketévé válik, és bárki ehet belõle. Ezt ismerte fel a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szerepet játszó Tranzit-Ker Zrt. és hozzá kapcsolódó Tranzit Dió Kft. fejlesztési csapata.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Bõhm Kornél: A napfény íze
Állítólag a szárított gyümölcsnek is lehet annyi friss és gyümölcsös íze, mint a valódinak. Szezonja — természetesen — akkor jön el, amikor a friss gyümölcsé lecseng. Kiválasztásuk egyszerûnek tûnik, pedig nagyon nem mindegy, mit vásárolunk.

Papajáról 10 dolog
...amit tudni érdemes
"Érettségtõl függõen zöldségként és gyümölcsként is fogyasztható. Az éretlen (zöld) papaja a vietnami és a thai konyha kedvelt nyersanyaga. A nagyon finom leveleket megpuhítva zöldségként is fogyasztják. A zöld terméseket – a tökhöz hasonlóan – fõzve, sütve, csõben sütve és töltve is elkészíthetjük."
- Horling Katalin: Datolyaszilva
- Amit az ananászról tudni érdemes
- Aligátorkörte
- Gesztenyérõl 10 dolog
- Homoktövis - a homok aranya
- Halász Zoltán: Mazsolázzunk!
- Dinnye, dinnye...
- A dobogós gyümölcstermesztõk
- Áfonyáról
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google