|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Alapanyagok - Zöldségek |
Rosenstein: Mérgezzük a Kedves Vendégeket A mi vendégeink nagyon kedvelik a csípõs ízeket. Minden paprika-újdonságunk, amelyek az erõs különbözõ fokozatait adják az ételeinkhez, nagy sikert aratnak. Így kezdõdik az a történet, amelynek folytatásaként egy újabb különlegességgel készülünk meglepni Kedves Vendégeinket.
Forrás: rosenstein.hu
Tavaly volt nálunk egy ausztrál asztaltársaság, akiknek 3-4, különbözõ erõsségû paprikát kínáltunk, a habanero és a naga fajtákból. Tõlük hallottunk elõször arról, hogy Ausztráliában nagy kultusza támadt az erõs paprika termesztésének és fogyasztásának. Annyira, hogy ott nemesítették ki a világ legerõsebb paprika fajtáját, a Skorpiót, ami kétszer erõsebb az általunk eddig legerõsebbnek tartottnál, ami pedig erõs férfiakat könnyeztetett meg.
Ausztrál vendégeinktõl kértünk és kaptunk további információkat errõl a paprikáról, nemrégiben pedig,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Védik a medvehagymát a mértéktelen gyûjtéstõl Védik a medvehagymát a mértéktelen gyûjtéstõl a természetvédõk és az erdészek: a gyógyhatásairól ismert növény gasztronómiai különlegességgé vált az utóbbi években, ezért egyre többen szedik, de csak mértékkel és engedély birtokában lehet gyûjteni.
|
|
Orrunknál fogva - A medvehagymakultusz "A medvehagymát lehetõség szerint frissen szedve vagy legalábbis maximum egypár nappal késõbb használjuk fel: szárítva például már nem az igazi. Ha hirtelen nagy adaghoz jutnánk, amit már semmiképpen sem tudunk hirtelen elfogyasztani, akkor rakjuk mélyhûtõbe, alaposan kiporciózva. Kiolvasztás után ugyan már nehezen ismerhetõ fel az eredeti levélszerkezet, de az aromák többnyire nem vesznek el."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|