|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Alapanyagok - Aromák |
Az aromák titkai Az élelmiszerüzletek polcairól ránk mosolygó termékek közül alig tudunk olyat választani, amelynek címkéjén ne szerepelne valamilyen adalékanyag. A többnyire E betûvel és egy számmal jelzett komponens a legtöbb vásárló számára valamilyen titokzatos eredetû és összetételû varázsszert jelöl.
Forrás: Természet Világa (1999.10.) - Bélafiné Bakó Katalin – Gubicza László
Pedig az Európai Unióban már az 1960-as években kidolgozták az engedélyezett adalékanyagok rendszerét, amit 1996. január elsejével, az új magyar élelmiszertörvény bevezetésével hazánk is átvett. A Magyar Élelmiszerminõsítõ Társaság kiadványából [1] megtudhatjuk, hogy milyen csoportokba sorolták az egyes adalékanyagokat, s mit rejtenek e titokzatos számok. Példaként a csokoládékon szereplõ jelölések egy részét az 1. táblázatban mutatjuk be.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Mitõl aromás az étel?
"15 ezer körüli aromahatású anyag létezik, ezek közül mintegy 7 ezret lehetséges kémiai vagy más úton elõállítani. Végül is, mi az aroma?"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|