|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Alapanyagok - Sűrítők, kocsonyásítók |
Humán DNS felhasználásával készült zselés cukorka Elsõ hallásra talán nem étvágygerjesztõ, ám a kutatók szerint, a humán DNS felhasználásával készült zselatin fogyasztása számos egészségügyi haszonnal jár. Bár sokak számára egyelõre science-fictionként hangzik, az emberi DNS felhasználásával elõállított zselatin egyre növekvõ érdeklõdést vált ki a tudományos és gazdasági körökbõl egyaránt.
A Beijing University of Chemical Technology kutatói nemrégiben sikeresen integráltak emberi DNS-t élesztõgomba törzsbe, ami ezáltal nagy mennyiségû rekombináns (genetikailag módosított) zselatin elõállítására vált képessé.
A zselatint hosszú idõ óta használják az élelmiszerek elõállításához, fõként desszertek, cukorkák végtelenszámú variációjához, és az ezek gyártásához szükséges, évi mintegy 300,000 tonnányi mennyiség a közeljövõben az új, génmanipulációs technikával elõállított zselatinnal helyettesíthetõ.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|