Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Alapanyagok - Sütőipari
Mindszenti kalács
"A mindszenti kalácsot eredetileg tõként egyházi (húsvét, karácsony, pünkösd) és nagyobb családi (lakodalom) ünnepekkor fogyasztották magában, süteményként vagy kávé mellé uzsonnára. A húsvéti sonkát kenyér helyett ma is kaláccsal eszik a dél-alföldi régióban. A kisebb méretû változatot egészben kínálják. Ebbõl - a fonásnak köszönhetõen - könnyû törni egy-egy falat méretû darabot."

Forrás: "Hagyományok-Ízek-Régiók"

Más elnevezések: tejeskalács, üres kalács
Elõfordulás a régión belül: Csongrád megye, Mindszent és környéke
Általános besorolás: kalács
Különleges, egyedi jellemzõ: három ágból font kalács.

Leírás
A mindszenti kalács mintegy 22 cm hosszú, középen l0 cm széles és 5 cm magas, két végén elkeskenyedõ, három ágból jellegzetes fonással készített, 250 g tömegû lapos kalács (500 g-os tömegben is készül). Héja aranysárga,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
2012. évi kenyér célellenõrzés
Kenyérfogyasztás Magyarországon - A vizsgált kenyerek érzékszervi vizsgálatát képzett bírálókból álló bizottság végezte. A vizsgált termékek közül a rozs- és rozsos kenyerek szerepeltek a legjobban. Összességében elmondható, hogy a megvizsgált összes kenyér közel 60%-a kiváló vagy jó minõsítést kapott, ugyanakkor a termékek közel 10%-a nem megfelelõ érzékszervi tulajdonsággal rendelkezõ kenyérnek bizonyult.

 

Takács Mariann: Gere pékség kulisszatitkai
"Tudják, hogy a Gere pékség neve fogalom, illetve hogy a hírét és vele a sikert a tulajdonos apja alapozta meg, és a fia viszi tovább. A három generáció történetérõl és a "lisztes szakma" szeretetérõl Gere István mesélt..."
- A kenyér is csak sülve jó - ...
- Nem édes a magyar cukrászok élete
- Orosházi banán
- Fumu (Baba alakú kalács)
- Kulcsos kalács
- A Kenyér: Élet
- Hol beteg a magyar kenyér?
- Tunkolható kenyér, avagy ...
- Mindennapi kenyerünket…
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google