|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Alapanyagok - Sütőipari |
Mindszenti kalács "A mindszenti kalácsot eredetileg tõként egyházi (húsvét, karácsony, pünkösd) és nagyobb családi (lakodalom) ünnepekkor fogyasztották magában, süteményként vagy kávé mellé uzsonnára. A húsvéti sonkát kenyér helyett ma is kaláccsal eszik a dél-alföldi régióban. A kisebb méretû változatot egészben kínálják. Ebbõl - a fonásnak köszönhetõen - könnyû törni egy-egy falat méretû darabot."
Forrás: "Hagyományok-Ízek-Régiók"
Más elnevezések: tejeskalács, üres kalács Elõfordulás a régión belül: Csongrád megye, Mindszent és környéke Általános besorolás: kalács Különleges, egyedi jellemzõ: három ágból font kalács.
Leírás A mindszenti kalács mintegy 22 cm hosszú, középen l0 cm széles és 5 cm magas, két végén elkeskenyedõ, három ágból jellegzetes fonással készített, 250 g tömegû lapos kalács (500 g-os tömegben is készül). Héja aranysárga,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
2012. évi kenyér célellenõrzés Kenyérfogyasztás Magyarországon - A vizsgált kenyerek érzékszervi vizsgálatát képzett bírálókból álló bizottság végezte. A vizsgált termékek közül a rozs- és rozsos kenyerek szerepeltek a legjobban. Összességében elmondható, hogy a megvizsgált összes kenyér közel 60%-a kiváló vagy jó minõsítést kapott, ugyanakkor a termékek közel 10%-a nem megfelelõ érzékszervi tulajdonsággal rendelkezõ kenyérnek bizonyult.
|
|
Takács Mariann: Gere pékség kulisszatitkai "Tudják, hogy a Gere pékség neve fogalom, illetve hogy a hírét és vele a sikert a tulajdonos apja alapozta meg, és a fia viszi tovább. A három generáció történetérõl és a "lisztes szakma" szeretetérõl Gere István mesélt..."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|