|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Világ konyhái - Észak-Amerika |
Ez megy ma Amerikában - gasztrotrendek 2012-ben
„Amerikában is folyamatosan változnak azok a trendek, amik meghatározzák, hogy mit menõ enni-inni. Mivel innen örököltük többek között a macaron-, a Valentin-napi és halloweenõrületeket is, érdemes végigböngészni, hogy mi a mostani kedvenc az USA-ban, mert jó eséllyel Magyarországra is elérnek, ha még nem kezdtek el hódítani. Gyomorkeserû, bölény, alga és nosztalgia a top 10-ben.”
Forrás: origo.hu - Táfelspicc (2012.10.)
Az szinte azonnal kitûnik, hogy a környezetvédelem egyre nagyobb szerepet kap a legjobb éttermekben, de a Forbes gazdasági lap által összeállított listán szerepelnek új alapanyagok, emellett évek óta tartja magát néhány már bevált módszer és hozzávaló is. Semmi bacon A bacon, azaz a húsos szalonna lassan szitokszó a felsõkategóriás éttermekben Amerikában, a séfek inkább bonyolult technológiával, nem sertésbõl gyártanak ropogós szalonnát vagy pörcöt. Hódít a csirkebõrpörc,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
A mai séfek szívesen térnek el a hagyományos receptektõl "A spanyol hódítás elõtti idõszak óta a mexikói ételeket változatos összetevõk jellemzik: többféle kukoricát, babot, csilipaprikát, helyi paradicsom-, avokádó- és kakaóféléket használnak. A mai séfek szívesen térnek el a hagyományos receptektõl."
|
|
Top 10 kanadai specialitások Vancouver lakosai nagyon büszkék arra, hogy milyen sok kultúra találkozik a városukban. Ez a sokszínûség nem csak a hétköznapokban, hanem a gasztronómiában is megmutatkozik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|