|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Világ konyhái - Nyugat-Európai |
Gasztro-mámor: egy ország négy konyhával Svájc igazi olvasztótégely, hiszen olasz, francia, német és rétoromán ajkúak egyaránt lakják, természetes, hogy valamennyi népcsoport gasztronómiai hagyományait is megtaláljuk az országban, amely azonban elsõsorban sajtjáról és csokoládéjáról híres világszerte. Ezeket az ízeket pedig csak Svájcban ismerhetjük meg igazán...
Forrás: travelline.hu - Molnár Kata Orsolya
Bár a svájciak igen késõn kapcsolódtak be a csokoládégyártásba, mégis a világ egyik legnagyobb csokoládégyártó nemzetévé váltak. A Suchard, Nestlé és Lindt édességbirodalmak nevei ma az egész világon ismerõsen csengenek. Elsõsorban a tejcsokoládé és a kakaóvajból, cukorból és pörkölt mogyoróból készült nugát lettek népszerûek.
Az Alpok zöld lejtõin legelõ szarvasmarhák tejét csodálatos sajtok készítésére használják, az ementáli, a gruyére, az appenzeller és vacherin a leghíresebb sváci fajták.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|