Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Világ konyhái - Nyugat-Európai
Gasztro-mámor: egy ország négy konyhával
Svájc igazi olvasztótégely, hiszen olasz, francia, német és rétoromán ajkúak egyaránt lakják, természetes, hogy valamennyi népcsoport gasztronómiai hagyományait is megtaláljuk az országban, amely azonban elsõsorban sajtjáról és csokoládéjáról híres világszerte. Ezeket az ízeket pedig csak Svájcban ismerhetjük meg igazán...

Forrás: travelline.hu - Molnár Kata Orsolya
 
Bár a svájciak igen késõn kapcsolódtak be a csokoládégyártásba, mégis a világ egyik legnagyobb csokoládégyártó nemzetévé váltak. A Suchard, Nestlé és Lindt édességbirodalmak nevei ma az egész világon ismerõsen csengenek. Elsõsorban a tejcsokoládé és a kakaóvajból, cukorból és pörkölt mogyoróból készült nugát lettek népszerûek.
 
Az Alpok zöld lejtõin legelõ szarvasmarhák tejét csodálatos sajtok készítésére használják, az ementáli, a gruyére, az appenzeller és vacherin a leghíresebb sváci fajták.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek

- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google