|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Világ konyhái - Francia |
A francia séfek gondban vannak a gyorsételek alapanyagainak beszerzésével Az haute cuisine országában az utcai ételek elkészítése az alapanyagok hozzáférhetõsége miatt komoly problémákat vet fel. Az induló francia vállalkozások számára az autentikus gyorsételek elkészítése - az elnevezéssel ellentétben - nem megy valami gyorsan. A Le Camion Qui Fume nevû guruló étteremben például az ebédelni óhajtó tömeg egy órát várhat a rendelésre készülõ hamburgerére.
…és az általuk kínált gusztusos hamburger. /Kép: Le Camion Qui Fume, Facebook/ |
Furcsa, hogy épp abban a városban nehéz egy-egy gyorsétel alapanyagát beszerezni, ahol a séfek egyébként mindenhez könnyû szerrel hozzájutnak, ami egy-egy mesterien összeállított szószhoz vagy flancos süteményhez szükségeltetik.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
A gasztronómia ünnepe elõször Franciaországban
Elõször rendezték meg Franciaországban a gasztronómia ünnepét a közel harminc éve útjára indított, és azóta világeseménnyé vált zene ünnepének mintájára. Az ötlet azután született, hogy az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) a "franciás jellegû étkezést" tavaly novemberben felvette a veszélyeztetett szellemi kulturális örökségek listájára.
|
|
A franciák 5,5 százalékra húzták az éttermi áfát
"Az éttermek azonban nem egyformán reagálnak. A nagyobb láncok a jó reklámlehetõséggel éve egy az egyben továbbadják a fogyasztóknak az áfacsökkentés következményeit, és csökkentik az áraikat. Kisebb, már eddig is az olcsó kategóriába tartozó szolgáltatók azonban inkább megtartják a korábbi árszínvonalukat, és javítanak a vállalkozásuk rentabilitásán."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|