Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Világ konyhái - India
Bolyongás az indiai konyha dzsungelében
"India, ez a kontinensnyi méretû ország, tájegységenként is egészen eltérõ dolgokat produkál. Délen például, az Egyenlítõ mentén még a nagy felmelegedés elõtt is iszonyú hõség uralkodott az év egészében. Ennek köszönhetõen elsõsorban a könnyû, zöldség vagy fehér hús alapú ételek hódítottak nagyobb teret."

 
"Élet és halál – halál és élet – az örökös körforgás titkának
nagy szent földje ez a vidék, nagymogulok Indiája”
(Baktay Ervin: India)
 
Az indiai konyháról egész könyvtárat megtöltõ irodalom áll rendelkezésre: ebben a féktelen õserdõben annyiféle történet, valóság, mítosz és legenda létezik, amelyek között az ember fia könnyen eltévedhet, és a Mahabharata valamennyi szörnyetegével való ismeretségkötések után sem jut közelebb ahhoz, hogy a teljes képet tisztán lássa maga elõtt. Maguk az indiaiak is úgy tartják,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Salaam Bombay indiai étterem
"Elindult a “TableFree Világkonyha” rendezvénysorozat... A Lucullus BT gasztronómiai egyesület immár 9. éve mutatja be az érdeklõdõknek a Magyarországon megtalálható külföldi autentikus konyhákat, kultúrákat, a TableFree.hu “intelligens asztalfoglalási rendszer” oldal pedig 2. éve népszerûsíti az itthon megtalálható legjobb éttermeket, azok szolgáltatásait."

Rajesh Israni (balra) és Turóczi Gábor
Indiai fûszerezés
"A fûszerezés tudománya a masalában keresendõ. Többféle masala elkészítési módszer ismeretes. Ezek közül ismertetünk néhányat. A masala készülhet egész fûszerekkel, vagy por alakú fûszerekkel, vagy a kettõ keverékével, valamint pirítható ghíben, vagy anélkül, az étel kívánalma szerint."
- Kelemen Endre: Fûszerektõl ...
- Két indiai étel
- Minimalista fogás: az indiai dhál
- Észak-Indiai (õsmogul) konyha
- Krisna-tudatú hívõk táplálkozása
- India ízei - húsimádóknak
- A curry mindenekfelett
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google