|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Világ konyhái - India |
Bolyongás az indiai konyha dzsungelében
"India, ez a kontinensnyi méretû ország, tájegységenként is egészen eltérõ dolgokat produkál. Délen például, az Egyenlítõ mentén még a nagy felmelegedés elõtt is iszonyú hõség uralkodott az év egészében. Ennek köszönhetõen elsõsorban a könnyû, zöldség vagy fehér hús alapú ételek hódítottak nagyobb teret."
"Élet és halál – halál és élet – az örökös körforgás titkának nagy szent földje ez a vidék, nagymogulok Indiája” (Baktay Ervin: India)
Az indiai konyháról egész könyvtárat megtöltõ irodalom áll rendelkezésre: ebben a féktelen õserdõben annyiféle történet, valóság, mítosz és legenda létezik, amelyek között az ember fia könnyen eltévedhet, és a Mahabharata valamennyi szörnyetegével való ismeretségkötések után sem jut közelebb ahhoz, hogy a teljes képet tisztán lássa maga elõtt. Maguk az indiaiak is úgy tartják,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Salaam Bombay indiai étterem
"Elindult a “TableFree Világkonyha” rendezvénysorozat... A Lucullus BT gasztronómiai egyesület immár 9. éve mutatja be az érdeklõdõknek a Magyarországon megtalálható külföldi autentikus konyhákat, kultúrákat, a TableFree.hu “intelligens asztalfoglalási rendszer” oldal pedig 2. éve népszerûsíti az itthon megtalálható legjobb éttermeket, azok szolgáltatásait."
Rajesh Israni (balra) és Turóczi Gábor |
|
|
Indiai fûszerezés
"A fûszerezés tudománya a masalában keresendõ. Többféle masala elkészítési módszer ismeretes. Ezek közül ismertetünk néhányat. A masala készülhet egész fûszerekkel, vagy por alakú fûszerekkel, vagy a kettõ keverékével, valamint pirítható ghíben, vagy anélkül, az étel kívánalma szerint."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|