Tunéziai brik Forrás: Szalontai Leila: Az arab konyha remekeibõl
Hozzávalók: 2 csomag réteslap 5 evõkanál olaj A töltelékhez valók: 3 evõkanál reszelt sajt 2 dkg vaj 5 dkg párolt gomba
1 teáskanál petrezselyemzöld
1 db tojás
só, bors ízlés szerint.
Elkészítése: Egy nagy asztalt terítsünk le fehér abrosszal, szórjuk meg liszttel. Tegyük a közepére a készen vásárolt réteslapot.
A tésztát meglocsoljuk meleg olajjal, meghintjük zsemlemorzsával, s erre rakjuk az elõre elkészített, jól összekevert, reszelt sajtos, párolt gombás, tetszés szerint fûszerezett tölteléket.
A gomba párolása kevés vízzel történik. Csaknem a saját levében puhul meg fedõ alatt.
A réteslapot, megtöltése után, az abrosz segítségével rúd alakúra hempergetjük. Majd a rudat szétvágjuk kisebb kockákra, s ezt a kocka alakú rétestésztát forró olajban kisütjük.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|