Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Világ konyhái - Afrikai
Tunéziai brik
Forrás: Szalontai Leila: Az arab konyha remekeibõl
Hozzávalók:

2 csomag réteslap
5 evõkanál olaj
A töltelékhez valók:
3 evõkanál reszelt sajt
2 dkg vaj
5 dkg párolt gomba
1 teáskanál petrezselyemzöld
1 db tojás
só, bors ízlés szerint.

 
Elkészítése:
Egy nagy asztalt terítsünk le fehér abrosszal, szórjuk meg liszttel. Tegyük a közepére a készen vásárolt réteslapot.
 
A tésztát meglocsoljuk meleg olajjal, meghintjük zsemlemorzsával, s erre rakjuk az elõre elkészített, jól összekevert, reszelt sajtos, párolt gombás, tetszés szerint fûszerezett tölteléket.

 A gomba párolása kevés vízzel történik. Csaknem a saját levében puhul meg fedõ alatt.
A réteslapot, megtöltése után, az abrosz segítségével rúd alakúra hempergetjük. Majd a rudat szétvágjuk kisebb kockákra, s ezt a kocka alakú rétestésztát forró olajban kisütjük.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
A ramadánon innen s túl
Szegények kenyere és a szeretõ csemegéje.
Ghána: Gasztro
Az általunk látott egyetlen valamirevaló ghánai útikalauz, a Bradt Guide szerint a ghánai fõzõmesterség változatos és ízletes sziget az unalmas nemzeti konyhák tengerében, amelyek túl sok fekete-afrikai országra jellemzõek. Személyes tapasztalataink alapján ezzel az állítással csak részben - mégpedig elég kis részben - tudunk egyetérteni.
- Kóstoló Észak-Afrikából
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google