Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Világ konyhái - Ausztrália
Ausztrália télen-nyáron Barbecue
"Ausztráliában tudvalevõen minden fordítva van..."

Sydney
Forrás: Magyar konyha 1979-82. Halász Zoltán írása.
Ausztráliában tudvalevõen minden fordítva van: a házak északi felé nézõ oldalán naposak a lakások. A hûvös légtömegek érkezését viszont délrõl jósolja a meteorológia. Ha mosdóból leereszti az ember a vizet, éppen ellenkezõ irányban kavarog, mint nálunk. Ami az évszakot illeti, ott akkor van nyár, amikor nálunk télre fordul, s május-júniusban köszönt be az õsz. Nem olyan õsz és utána nem olyan tél, mint nálunk: még az ország déli, leghûvösebb részeiben is ritkán száll a hõmérõ higanya egy-egy „téli” napon 10-15 Celsius-fok alá, s ha kisüt a nap, majdhogynem strandolni lehet. Az északabbi, egyenlítõhöz közelebb fekvõ országrészekben pedig trópusi esõk és forró napsütés váltogatják egymást a téli idõszakban is.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Modern egzotikum
A demokratikus ausztrálok kiváló alapanyagokkal és termékekkel dicsekedhetnek ugyan – kitûnõ minõségû a marha- és bárányhús, remek halfélék, elsõ osztályú zöldségek, és egzotikus gyümölcsök között lehet válogatni, ennek ellenére az itt élõket nemigen foglalkoztatja az ételek elkészítésének mûvészete.

- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google