|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Világ konyhái - Dél-Amerika |
Empanadas cukorral... "Peru területének a felét az Andok hegyei foglalják el, s a csúcsok közül húsz magasodik 6000 méter fölé! Nem véletlen tehát, hogy a budapesti perui rezidencia is „magasan" található! Nem messze az Operától egy, a millennium korában épült ház teljes felsõ szintjét és tetõterét alakították át rezidenciává. A szint centrumában helyezkedik el a konyha..."
A legismertebb "perui":
Machu Picchu |
Írta: Kelemen Endre - Étrend Egyesület Forrás: Gasztrofórum (2006.)
Empanadas (ejtsd: empanyada): forrón tálalt, sajtos vagy zöldségfélékkel, hallal, hússal töltött tészta „párnácskák”. Amit én kóstoltam, az chilis marhahússal töltötték és tálaláskor porcukorral megszórták… Bátortalan „miért?" kérdésemre a válasz: ez a perui empanadas! Mellesleg az ízhatás meglepõen kellemes: a csípõs chili és a porcukor a szánkban más helyen,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Don't cry for me Argentina Az argentin gasztronómiában tulajdonképpen az a legmeglepõbb, hogy éppen olyan, amilyennek a sztereotípiák bemutatják. Se több, se kevesebb, de az viszont mesterfokon.
|
|
Malackodjon Bolíviában! Csípõs, fûszeres, émelyítõen édes - a szélsõséges ízek jellemezik Bolívia konyháját. Aki meglátogatja Dél-Amerika közepét, mindenképpen találkozni fog hússal, és ha nem vigyáz eléggé, még egy tengerimalac is az asztalára kerülhet.
Cuy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|