|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Világ konyhái - Kína |
Miért nem eszik a kínai kínait? Kísértetiesen hasonló cégérek, berendezés, kínálat és ízek - még a gyorsétteremláncok is megirigyelhetnék a budapesti kínai büfék uniformizáltságát. A magyarokra szabott ételeknek nem sok közük van a kínai ízekhez, az autentikusabb fogásokra viszont nem kíváncsiak a magyarok. De vajon tényleg egy központi kifõzdébõl látják el a büféket?
Forrás: origo.hu/tafelspicc - Fabók Bálint
Minden bizonnyal az is hallott már arról, hogy Magyarországon gasztroforradalom zajlik évek óta, aki a hideg löncshúskonzervben is talál élvezetet. A forradalom sorra nyeri az ütközeteit, már a busa is elbukott a konfitált medvehagymás macaronnal szemben, és a girosz egyeduralmát is megtörni látszik a burrito és a szusi. A végsõ gyõzelem azonban még távolinak tûnik, a forradalom egyik legádázabb ellensége, a kínai büfé úgy tartja magát, mint a párizsi a csemegepultokban.
A Budapestet a '90-es évek óta ellepõ büfék mintha ügyet sem vetnének arra,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Új kiadvány segíti a kínai éttermeket "A kiadvány a nevek egyszerû fordítása mellett az alapanyagokat is felsorolja, valamint az étkek történelmét, kulturális hátterét is leírja. A kínai vezetés 2006 óta szorgalmazza a fordítások egységesítését, a folyamat a kiadvány megjelenése után valóban el is indulhat."
|
|
Soha ne próbálja ki a tavaszi tojást! Aki szakács Kínában, és valamit is ad magára már csak hagyománytiszteletbõl is a régi bevált módszert alkalmazza. Meggyõzõdéssel vallják ugyanis, hogy a tojás a legfinomabb, ha fiatal fiúk vizeletében fõzik ki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|