Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Világ konyhái - Kína
Miért nem eszik a kínai kínait?
Kísértetiesen hasonló cégérek, berendezés, kínálat és ízek - még a gyorsétteremláncok is megirigyelhetnék a budapesti kínai büfék uniformizáltságát. A magyarokra szabott ételeknek nem sok közük van a kínai ízekhez, az autentikusabb fogásokra viszont nem kíváncsiak a magyarok. De vajon tényleg egy központi kifõzdébõl látják el a büféket?

Forrás: origo.hu/tafelspicc - Fabók Bálint

Minden bizonnyal az is hallott már arról, hogy Magyarországon gasztroforradalom zajlik évek óta, aki a hideg löncshúskonzervben is talál élvezetet. A forradalom sorra nyeri az ütközeteit, már a busa is elbukott a konfitált medvehagymás macaronnal szemben, és a girosz egyeduralmát is megtörni látszik a burrito és a szusi. A végsõ gyõzelem azonban még távolinak tûnik, a forradalom egyik legádázabb ellensége, a kínai büfé úgy tartja magát, mint a párizsi a csemegepultokban.

A Budapestet a '90-es évek óta ellepõ büfék mintha ügyet sem vetnének arra,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Új kiadvány segíti a kínai éttermeket
"A kiadvány a nevek egyszerû fordítása mellett az alapanyagokat is felsorolja, valamint az étkek történelmét, kulturális hátterét is leírja. A kínai vezetés 2006 óta szorgalmazza a fordítások egységesítését, a folyamat a kiadvány megjelenése után valóban el is indulhat."
Soha ne próbálja ki a tavaszi tojást!
Aki szakács Kínában, és valamit is ad magára már csak hagyománytiszteletbõl is a régi bevált módszert alkalmazza. Meggyõzõdéssel vallják ugyanis, hogy a tojás a legfinomabb, ha fiatal fiúk vizeletében fõzik ki.
- Bõ olajban sütött hal ...
- A tenger gyümölcsei és a tofu leves
- Kínai sült banán
- A kínai étel az európai nép ...
- A kínai és a nyugati étkezési ...
- Kínai konyháról
- Néhány szóban Kína ...
- Pekingben kacsát enni...
- Enni Kínában 2.
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google