|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Világ konyhái - Skandináv |
Törõcsik Zoltán: A Svéd gasztronómiai
"Az éttermek posírozott tõkehalat kínálnak sült disznóarccal és hagymalekvárral,vörösboros oldalszalonnával. Az idõk megváltoztak, a svéd szakácsok világversenyekre járnak, ezek hatására óriásit fejlõdött nemcsak a svéd, de az egész skandináv konyha. A svéd és norvég szakácsok joggal a világ legjobbjai közé sorolták be magukat."
Törõcsik Zoltán |
A Svéd konyha a különbözõ nemzetek konyháiból ötvözõdik. A 70-es, 80-as években az alapanyagok viszonylag szûk skáláját tudta felhasználni, hiszen a klíma miatt a legtöbb nyersanyag külföldrõl érkezett az országba, akkor még ezek beszerzése is igen csak nehézkes volt.
Azóta nagyot fejlõdött a világ! Lassan de biztosan beindult a piac, és a különbözõ országokból behozott nyersanyagok beindították a gasztronómiát is.
Svéd szakácsok indultak külföldre, ötleteket,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Norvég minta... Kérem, ne ijedjen meg kedves olvasóm, nem a kötõs újság világhírû norvég motívumos (mintás) pulóverjeirõl, sapkáiról és kesztyûirõl lesz szó, hanem profilunkhoz híven konyháról, gasztronómiáról beszélgetünk Tankovics Lászlóval, a budapesti norvég rezidencia séfjével.
|
|
Az utazó ínyenc Skandináviában Bár nyaralni az emberek többsége általában még hazánknál is melegebb helyre szeret járni, manapság azért már akadnak olyanok is, akik szívesen töltik szabadságukat az északi országokban.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|