Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Világ konyhái - Spanyol-Portugál
Korzika - Az élvezetek szigete
"Itt volt a rusztikus korzikai konyha négy alappillére – a kézzel készített tészta, a tenger gyümölcsei, a húsos ragu és a gesztenyeliszt – ám egészen új köntösbe bújtatva, semmi sokkoló vagy bizarr, mégis érzõdött a mohó vágy, hogy újraalkossák a sziget alapételeit. A séf, aki az ebéd után az asztalom mellett állt meg, Ange Cananzi volt, s a közeli faluban nõtt fel."

Egy tengerpartra nézõ nyitott ablak elõtt állok Korzikán. A pálmafák árnyékában hûsölõ Ajaccio városában a késõ õszi, ébredezõ napsugarak mindent bearanyoznak. A távolban hófödte hegycsúcsokat látok, melyek lehetetlen módon, mintha a Földközi-tengerbõl emelkednének ki. A szellõvel együtt oson be a szobába a bozótos (maquis) tömjénszerû illata. A cserjék sûrû virágai a fûszernövények kísérõiként takarószerûen fedik a kis sziget csaknem ötödét, csodálatos illatba burkolva Ajaccio utcáit.

Mindezt Rolli Lucarotti,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Andalúzia ízei
"A recept valójában egy szakembernek olyan, mint a zenésznek a kotta, tehát hallja a dallamát. Fejben megfõzi természetesen a leírás szerint - mintha kottafejeket látna - és ha a recept mûködik, a dallamot is kiadja."

Enrique Sánchez
Valenciai paella
A spanyol konyhát könnyû megszeretni, kivált nekünk magyaroknak. „Vastag” levesek, sok húsféleség, és gazdag fûszerezés jellemzi. Az ételek elkészítésében a természetes, jó ízek, zamatok megõrzése, nem pedig elnyomása a cél, hasonlóan a magyar gasztronómia alapelvéhez.
- Portugál konkvisztádorok kalandos ...
- Menorca a majonéz hazája
- Spanyol konyha, spanyol nemzeti ...
- Andalúziai gasztronómia
- A spanyol gasztronómia ...
- Spanyol konyha II.
- Spanyol konyha I.
- Portugál gasztro
- Spanyol konyháról...
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google