|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Világ konyhái |
A francia séfek gondban vannak a gyorsételek alapanyagainak beszerzésével Az haute cuisine országában az utcai ételek elkészítése az alapanyagok hozzáférhetõsége miatt komoly problémákat vet fel. Az induló francia vállalkozások számára az autentikus gyorsételek elkészítése - az elnevezéssel ellentétben - nem megy valami gyorsan. A Le Camion Qui Fume nevû guruló étteremben például az ebédelni óhajtó tömeg egy órát várhat a rendelésre készülõ hamburgerére.
…és az általuk kínált gusztusos hamburger. /Kép: Le Camion Qui Fume, Facebook/ |
Furcsa, hogy épp abban a városban nehéz egy-egy gyorsétel alapanyagát beszerezni, ahol a séfek egyébként mindenhez könnyû szerrel hozzájutnak, ami egy-egy mesterien összeállított szószhoz vagy flancos süteményhez szükségeltetik.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Mit fõztek a szakácsok Szulejmánnak? A szultán palotájában nagy konyhát vezettek, közel 1000 szakács sürgött-forgott és készítette a finomabbnál-finomabb ételeket. A szultán ételeit külön helyiségben készítették, más konyhában fõztek az anyjának és megint más konyhában készült a háremnek és a személyzetnek az étele is.
|
|
Miért nem eszik a kínai kínait? Kísértetiesen hasonló cégérek, berendezés, kínálat és ízek - még a gyorsétteremláncok is megirigyelhetnék a budapesti kínai büfék uniformizáltságát. A magyarokra szabott ételeknek nem sok közük van a kínai ízekhez, az autentikusabb fogásokra viszont nem kíváncsiak a magyarok. De vajon tényleg egy központi kifõzdébõl látják el a büféket?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|