Rizs chorizo-val és garnélarákkal gazdagítva Forrás: Wall Street Journal
Hozzávalók: - 2 ¼ csésze hosszú vagy közepes szemû barna rizs - 85 g spanyol kolbász (chorizo) - kb. 285 g apró garnélarák, megtisztítva és keresztben félbevágva - 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve - 1 ek. repceolaj vagy más növényi olaj - ½ csésze felaprított sárgahagyma - egy csipet sáfrány - 1 csésze kagylólé - 3 ½ csésze hínárleves - 1 csésze friss vagy fagyasztott zöldborsó - 1 ek. tengeri só - ¼ csésze hámozott és vékonyra szeletelt gyömbér
Elkészítése: 1. Öntsük a rizst egy apró lyukú szûrõbe és hideg vízzel alaposan öblítsük le. Áztassuk be 4,5 csésze hideg vízbe, kb. 30 percre, majd szûrjük le és 20 percet hagyjuk száradni.
2.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|