|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Ételkészítés - Húsos étel - Belsõségekbõl |
Sózott marhanyelv Forrás: playingwithfireandwater.com Fordította: Kovács-Kígyós Adrienn
Hozzávalók: - 2-3 db marhanyelv - 2 liter hideg víz - 340 g kóser só - 115 g barna cukor - 7 g nátrium-nitrát (E 251) (opcionális, bár segít a nyelv rózsaszín színének kialakításában) - 3 db babérlevél - 2 gerezd fokhagyma - 2 tk. feketebors - 2 tk. mustármag - 1 tk. egész szegfûbors - 1 tk. szárított kakukkfû Elkészítése: Sózás: Egyetlen rétegben fektessük egymás mellé a nyelveket egy nagyobb tálban. Egy rozsdamentes serpenyõben forraljuk fel a vizet a sóval, a cukorral és a nátrium-nitráttal. Vegyük le a tûzrõl és hagyjuk kihûlni, majd öntsük rá a nyelvekre úgy, hogy a folyadék legalább 2-4 centire ellepje azokat. Ezután jöhet bele a többi alapanyag is, majd tegyünk egy nehéz porcelántányért a nyelvekre,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|