Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Cikkek
Mire számíthat egy lépfenés húst adó közétkeztetõ?
"Aki mulaszt, azaz az említett szabályozást megszegi, felelõtlenül kockáztatja fogyasztói egészségét. Ilyen szabálytalanság észlelésekor a hatóság az élelmiszerlánc felügyeleti bírsággal sújtja, amelynek összege akár több millió forint is lehet, az érintett áru értékével arányosan."

Mire számíthat

Forrás: origo.hu - Táfelspicc (2014.07.)
 
A lépfenés húst értékesítõ közétkeztetõ nem tart a jogi felelõsségrevonástól, de egyáltalán van, amitõl kell tartania? A Nébihet kérdeztük.
 
A lépfenével fertõzött húst megvásárló és azt a közétkeztetésben felhasználó tiszafüredi székhelyû Hableány Bt. jogi képviselõje Szabó Ottó, aki egyben a Bt-t vezetõ Ábrahám Tamás védõje, elmondta:
 
"A cégvezetõ elismeri felelõsségét abban, hogy hatósági bizonyítvány nélkül vásárolt marhahúst.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
A magyar éttermek gyomorforgató trükkjei: mi van a tányéron valójában?
Hogy készül pontosan az éttermi töltött káposzta? Hogy kerül egy kecske szõröstõl-bõröstõl a balatoni büfébe? Mi a titka az álomsárga burgonyának? A magyar éttermek titkairól rántja le a leplet egy nemrég megjelent botránykönyv.

Kordos Szabolcs
Eszem-iszom Hungary
- Merülj alá a vendéglátás világába
A francia séfek kezdenek visszatérni gazdag kulináris gyökereikhez
Franciaországban az étel maga a mûvészet. Ennek megfelelõen az UNESCO 2010-ben a francia gasztronómiát a világ „immateriális kulturális örökségévé” nyilvánította. Más kulturális szakmákkal ellentétben a konyha mûvészeiként számon tartott nagyhírû francia séfek azt mondják, nem megérdemelt és korántsem hízelgõ hírnév az övéké. A legtöbben ugyanis az illatok után szaglászó, megállás nélkül robotoló maximalistákra asszociálnak, akiknek a vajszószos francia konyha a kezdet és a vég egyben.

Frédéric Vardon séf (39V)
a francia alapanyagokat
szeretné hangsúlyozni
a konyhájában.
- Ízmentõ - Õrségi ételeket, ...
- Több van a tányérokon - Top 50 ...
- Amikor a diéta tényleg nem a ...
- Malacsütés egészben
- BUDÁN MÉG ELFÉRNE NÉHÁNY JÓ ...
- A konyhamûvészet egykor szakma volt, ...
- A rántott húst nem adjuk!
- Betiltják a rántott húst
- Gordon Ramsay két Michelin csillagot ...
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google