|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Cikkek |
Mire számíthat egy lépfenés húst adó közétkeztetõ? "Aki mulaszt, azaz az említett szabályozást megszegi, felelõtlenül kockáztatja fogyasztói egészségét. Ilyen szabálytalanság észlelésekor a hatóság az élelmiszerlánc felügyeleti bírsággal sújtja, amelynek összege akár több millió forint is lehet, az érintett áru értékével arányosan."
Mire számíthat |
Forrás: origo.hu - Táfelspicc (2014.07.)
A lépfenés húst értékesítõ közétkeztetõ nem tart a jogi felelõsségrevonástól, de egyáltalán van, amitõl kell tartania? A Nébihet kérdeztük.
A lépfenével fertõzött húst megvásárló és azt a közétkeztetésben felhasználó tiszafüredi székhelyû Hableány Bt. jogi képviselõje Szabó Ottó, aki egyben a Bt-t vezetõ Ábrahám Tamás védõje, elmondta:
"A cégvezetõ elismeri felelõsségét abban, hogy hatósági bizonyítvány nélkül vásárolt marhahúst.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
A magyar éttermek gyomorforgató trükkjei: mi van a tányéron valójában? Hogy készül pontosan az éttermi töltött káposzta? Hogy kerül egy kecske szõröstõl-bõröstõl a balatoni büfébe? Mi a titka az álomsárga burgonyának? A magyar éttermek titkairól rántja le a leplet egy nemrég megjelent botránykönyv.
Kordos Szabolcs Eszem-iszom Hungary - Merülj alá a vendéglátás világába |
|
|
A francia séfek kezdenek visszatérni gazdag kulináris gyökereikhez Franciaországban az étel maga a mûvészet. Ennek megfelelõen az UNESCO 2010-ben a francia gasztronómiát a világ „immateriális kulturális örökségévé” nyilvánította. Más kulturális szakmákkal ellentétben a konyha mûvészeiként számon tartott nagyhírû francia séfek azt mondják, nem megérdemelt és korántsem hízelgõ hírnév az övéké. A legtöbben ugyanis az illatok után szaglászó, megállás nélkül robotoló maximalistákra asszociálnak, akiknek a vajszószos francia konyha a kezdet és a vég egyben.
Frédéric Vardon séf (39V) a francia alapanyagokat szeretné hangsúlyozni a konyhájában. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|