Kibõl lesz jó séf? Rengeteg elõítélet és legenda szól a séfek mogorva és vad természetérõl, cserébe a legfontosabb tulajdonságok ehhez a munkához: nyitottság, pontosság, vezetõi készség. Profikat kérdeztünk arról, mitõl menõ egy séf.
Forrás: origo.hu (2013.06.11.) - Sákovics Dia
"Olyan jól fõzöl, nyithatnál éttermet!" - csattan a bók, a hobbiszakács mosolyogva pirul, és mosogatás közben már össze is áll egy fél étlap a nagyi kis furfangokkal modernizált receptjeibõl. Jó, az étterem talán túlzás, de menõ szakácsnak lenni sima ügy lehet.
Pedig nem az. Az, hogy valaki jól fõz, ahhoz is kevés, hogy klassz szakács, ahhoz meg pláne, hogy jó séf legyen. A séf ugyanis vezetõt jelent, azt az embert, aki az egész konyhát irányítja, aki tervez, és kézben tartja az eseményeket, az elsõ beérkezõ paradicsomtól az utolsó desszerten kiküldött kakaószórásig. Hogy mi kell ahhoz, hogy valaki igazán jó legyen ebben a szakmában?
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|