Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Cikkek - Szakmánkról
Kibõl lesz jó séf?
Rengeteg elõítélet és legenda szól a séfek mogorva és vad természetérõl, cserébe a legfontosabb tulajdonságok ehhez a munkához: nyitottság, pontosság, vezetõi készség. Profikat kérdeztünk arról, mitõl menõ egy séf.

Forrás: origo.hu (2013.06.11.) - Sákovics Dia
 
"Olyan jól fõzöl, nyithatnál éttermet!" - csattan a bók, a hobbiszakács mosolyogva pirul, és mosogatás közben már össze is áll egy fél étlap a nagyi kis furfangokkal modernizált receptjeibõl. Jó, az étterem talán túlzás, de menõ szakácsnak lenni sima ügy lehet.
 
Pedig nem az. Az, hogy valaki jól fõz, ahhoz is kevés, hogy klassz szakács, ahhoz meg pláne, hogy jó séf legyen. A séf ugyanis vezetõt jelent, azt az embert, aki az egész konyhát irányítja, aki tervez, és kézben tartja az eseményeket, az elsõ beérkezõ paradicsomtól az utolsó desszerten kiküldött kakaószórásig. Hogy mi kell ahhoz, hogy valaki igazán jó legyen ebben a szakmában?

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Stázsolásról
Stázsolás: A vendéglátásban a sztázsolás ellenszolgáltatás nélküli munkát jelent egy-egy nevesebb étteremben. A vendég séf ellátását, és a szállását biztosítják, fizetést azonban a munkájáért nem kap. Az ott töltöt idõ alatt a séf új alapanyagokat, technikákat és szemléleteket ismerhet meg.
Pincér- és szakácshiány Burgenlandban
Kevés a pincér és a szakács - erre panaszkodnak a burgenlandi vendéglátóhely-üzemeltetõk. Kevés a fizetés, sok a munka - erre pedig a dolgozók. Jóllehet, Sopron java része Ausztriában (fõként Burgenlandban) vendéglátásban dolgozik, a kintiek állandósulni látszó munkerõhiányra panaszkodnak.

A "jó irány" Ausztria?!
- Hazaviszem a séfet
- Külföldi meló
- Csak a férfiak tudnak fõzni?
- Turtsányi György: Mit ér a ...
- A Dublini Meló (2.)
- A Dublini Meló (1.)
- Milyen az étvágyunk? - megmondják ...
- Szakmai napot tartottak
- Mennyit keres egy szakács?
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google