Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Cikkek - Tudományról
Bélbaktériumok segítik testünket, hogy több energiát vonjon ki az ételekbõl
Az elfogyasztott élelmiszereken osztozunk az tápcsatornánkban velünk élõ mikroorganizmusokkal, melyek közül egyesek növelik az étrendi zsír felvételét, így ugyanannyi ételbõl több kalóriát von ki szervezetünk - állapították meg amerikai kutatók.

Az Észak-Karolinai Egyetem orvosi fakultása kutatóinak tanulmánya az elsõ, amely demonstrálta, hogy "a mikrobák elõsegíthetik az étrendi zsír felszívódását a belekben, valamint az ezt követõ lebomlásukat" - idézte John Rawls-t, a tanulmány vezetõ szerzõjét a ScienceDaily címû ismeretterjesztõ portál.

Korábbi tanulmányok igazolták már, hogy az összetett szénhidrátok lebontását segítik a bélbaktériumok, ám az étrendi zsírok metabolizmusában játszott szerepük mindeddig tisztázatlan volt.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Kételyeink a húsiparral szemben
Tartósítószerek, aromák, ízfokozók, enzimek, mûfüst, szeparátorhús és radioaktív besugárzás – a modern élelmiszeripar diszkrét segítõi és gazdaságilag jól átgondolt módszerei. Bár hivatalosan mind a felhasznált anyagok, mind az alkalmazott módszerek biztonságosak, számos vizsgálat ad okot a kételkedésre.
Gének és diéta
"Az egyik étrend távol-keleti volt: benne szója szósz, tofu, zöldlevelû növények, tojás és kevés cukor. A második koszt a szokásos nyugati ételsor: hús, tojás, sózott és megsütött ennivalók, sok cukor, magok és desszertek. A harmadik étrend az egészségesnek tartott változat volt: sok nyers zöldség, gyümölcs, diófélék, sovány tejtermékek, desszertek."
- Génátvitel szusival
- Dr. Szendei Ádám: A desszert efektus
- Jéki László: Ízmolekula kutatások
- Édes molekulák
- Mitõl van a halnak halszaga?
- Mikrohullámú sütõrõl
- Réz üstben verjük fel a ...
- Kérdések, válaszok
- Miért sírunk a hagymától?
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google