|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Cikkek - Tudományról |
Bélbaktériumok segítik testünket, hogy több energiát vonjon ki az ételekbõl Az elfogyasztott élelmiszereken osztozunk az tápcsatornánkban velünk élõ mikroorganizmusokkal, melyek közül egyesek növelik az étrendi zsír felvételét, így ugyanannyi ételbõl több kalóriát von ki szervezetünk - állapították meg amerikai kutatók.
Az Észak-Karolinai Egyetem orvosi fakultása kutatóinak tanulmánya az elsõ, amely demonstrálta, hogy "a mikrobák elõsegíthetik az étrendi zsír felszívódását a belekben, valamint az ezt követõ lebomlásukat" - idézte John Rawls-t, a tanulmány vezetõ szerzõjét a ScienceDaily címû ismeretterjesztõ portál.
Korábbi tanulmányok igazolták már, hogy az összetett szénhidrátok lebontását segítik a bélbaktériumok, ám az étrendi zsírok metabolizmusában játszott szerepük mindeddig tisztázatlan volt.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Kételyeink a húsiparral szemben Tartósítószerek, aromák, ízfokozók, enzimek, mûfüst, szeparátorhús és radioaktív besugárzás – a modern élelmiszeripar diszkrét segítõi és gazdaságilag jól átgondolt módszerei. Bár hivatalosan mind a felhasznált anyagok, mind az alkalmazott módszerek biztonságosak, számos vizsgálat ad okot a kételkedésre.
|
|
Gének és diéta "Az egyik étrend távol-keleti volt: benne szója szósz, tofu, zöldlevelû növények, tojás és kevés cukor. A második koszt a szokásos nyugati ételsor: hús, tojás, sózott és megsütött ennivalók, sok cukor, magok és desszertek. A harmadik étrend az egészségesnek tartott változat volt: sok nyers zöldség, gyümölcs, diófélék, sovány tejtermékek, desszertek."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|