|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Ételkészítés - Leves - Leves hússal |
Német szárazborsó leves A recept eredetileg dr. August Oetker 1963-as szakácskönyvében jelent meg. Ahhoz képest egy kicsit több liszt van benne a simább textúráért, a hozzáadott zeller pedig földesebbé teszi az ízét.
Hozzávalók: • 2 ek. extra szûz olívaolaj • 2 szelet bacon, finomra aprítva • 1 nagyobb hagyma, finomra aprítva • 1 szár zellerlevél, finomra aprítva • 1 nagyobb sárgarépa, megtisztítva és finomra aprítva • 1 kisebb zellerszár megtisztítva és finomra aprítva • kóser só, ízlés szerint • 2 ek. liszt • 10 szál petrezselyemzöld • 8 szár friss kakukkfû • 2 babérlevél • 500 g szárazborsó (zöld), megmosva és lecsöpögtetve • 2 nagyobb csülök (kb. 1 kg együtt) • frissen õrölt fekete bors,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
|
Csicsóka velouté fésûkagylóval Recept: Rethling György "Az ízeknél szintén figyeltem arra, hogy ne lógjon ki egy több fogásos menübõl túlfûszerezettsége miatt, így, inkább egy tiszta és koncentrált ízû levest készítettem, ahol a természetes íz dominál."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|