Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Ételkészítés - Leves - Levesbe valók
Gríz (dara) galuska
Anyaghányad

Nos ez az, amit én pontosan nem tudok (merek) megadni! Tankönyvek 2 tojáshoz 10 dkg zsírt, 20 dkg búzadarát írnak. (Persze hogy a Veneszben is ugyanez az anyaghányad!). De hogy egy tojás mekkora, arról nem szól a fáma. Tapasztalatom az, hogy két tojásból annyi daragaluskát tudunk készíteni, amennyi elég 30 bevezetõ fogásként tálalt leveshez. És az is tapasztalat, hogy a 10 dkg búzadara tojásonként sok! Lehet, hogy annak idején, mikor Veneszék lepróbálták a tyúkok még igazi tyúktojás méretû tojásokat "gyártottak", de manapság ez már korán sincs így!
 
Elkészítése


... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek

- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google