|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Szakácsoknak - Szakácsokról - Külföldiek |
Gyászol a szakma: Santi Santamaria váratlan halála "Santi Santamaria spanyol séf 53 éves korában hunyt el. 2010. február 16-án váratlanul érte a halál: Santi nevû szingapúri éttermében lett rosszul, melyet tavaly a Marina Bay Sands nevû szállodában nyitott. A hír nem csak a médiát, a szakmabelieket is sokkolta..."
Santi Santamaria |
Santi Santamaria spanyol séf 53 éves korában hunyt el. 2010. február 16-án váratlanul érte a halál: Santi nevû szingapúri éttermében lett rosszul, melyet tavaly a Marina Bay Sands nevû szállodában nyitott. A hír nem csak a médiát, a szakmabelieket is sokkolta, többek között Guy Savoy-t és Daniel Boulud-ot, akik ebben az idõpontban szintén a szállodában tartózkodtak egy sajtóeseményen, és akiknek ugyanúgy van éttermük az említett komplexumban.
A hotelben tartott sajtókonferencia délután 5 órakor kezdõdött, amin még Santamaria is részt vett.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
A Michlen csillagai: Az évszázad négy szakácsa
A gasztronómia bibliájának evangélistái: az élõ legendák határozták meg a világ konyháját.
Valószínûleg õk négyen írták a gasztrobibliát, a 20. század konyhamûvészetének jelképes nagykönyvét. Merész, de nem szentségtörõ párhuzam a négy evangélistához hasonlítani õket...
Joël Robuchon
"Papi pályára készült ugyan, de korán
el kellett hagynia az iskolát, és 15
évesen már az Hôtel Relais de Poitiers
konyháján dolgozott." |
|
|
Jean-Georges Vongerichten az örök nyertes Német gyökerû családban született Franciaországban, majd Amerikában „találta ki magát". Közben bejárta a Távol-Keletet, és egymás után nyitotta meg jellegzetes - ázsiai és francia hatásokat ötvözõ konyhával büszkélkedõ - éttermeit a világ minden részén. Alig három évtizedes pályafutása alatt tizennyolc vendéglátóegységbõl álló birodalmat épített fel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|