|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Szakácsoknak - Szakácsokról - "Nagyjaink" |
Földes Józsi emlékére
"Többet nem találkozunk az asztalok között, de persze továbbra is jelen lesz a vendéglõ falát díszítõ fekete-fehér képeken, ahol világsztárokkal és politikusokkal pózol. Ott lesz a dugig tömött hétköznap déli étteremben, amelyik talán ezután is összehozza az embereket, jobbosokat, balosokat, öregeket, fiatalokat, ismerõsöket és ismeretleneket."
Földes József |
Jobbosok, balosok egyesültek a csodálatosan filézett rántott csirkecomb felett – természetesen befõttel, vagy a messze földön híres töltött káposzta, húsleves mellett.
Emlékszem, egy régi ismerõsöm hívott oda elõször. Mindig éttermekben találkoztunk, de a belvárosi törzshelyét épp felújították, így lett a Frankel Leó utcai vendéglõ az új hely. Megfogadtam a barátom tanácsát, halat rendeltem, amit valami egészen elképesztõ, enyhén csípõs tésztával kaptam. Hirtelen érdekes lett a hely, ami addig csak a találkozó kulisszáját adta.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Elhunyt Unger Károly
"Unger Károly végsõ búcsúztatása 2011. december 13-án (kedden) 14 órakor a pesterzsébeti temetõben lesz. A gyászoló család egyetértésével, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség kéri, hogy kollégái és tisztelõi fehér szakács-cukrász kabátban álljanak mellette az utolsó útján."
Unger Károly
(1939-2011) |
|
|
Interjú az év vendéglátójával, Garaczi Jánossal "Érzem a fine dining súlyát a gasztronómiában, és egy ilyen kritika segít abban, hogy a jövõben még jobban odafigyeljünk munkánkra... Azt mondod, friss alapanyagok? Azt mondom, nálunk ez tradíció..."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|