Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Ételkészítés - Bevezetõ és köztes fogások
Kunsági libamáj
Padlizsánkrémmel, füstölt sonkával és lilahagyma vinaigrette-tel 
Recept: Bicsár Attila
Forrás: A XXI. század Magyar gasztronómiája

HOZZÁVALÓK
60 dkg libamáj
10 dkg vékonyra szeletelt füstölt sonka
5 dkg bébi saláta (sakura mix)
1 cl fehér balzsamecet
1 cl extra szûz olívaolaj
tengeri só
frissen õrölt zöldbors
 
ELKÉSZÍTÉSE
A libamájat jeges, enyhén sózott vízbe áztatjuk 1,5–2 óráig.
Leszárítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk. Forró serpenyõben mindkét oldalát megpirítjuk (kb.10-10 mp), majd sütõbe téve 3 percig 180ºC-on sütjük. Amikor elkészült, sózzuk, borsozzuk.
 
A sonkaszeleteket feldaraboljuk, két zsírpapír közé téve serpenyõben chipset sütünk belõle. Ha a sonka túl sós, sütés elõtt áztassuk be vízbe.
 
A salátát tálalás elõtt keverjük össze az olajjal és az ecettel.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Rukkola fagylalt
Recept: Herczeg Róbert
Forrás: regionaplo.hu (2008.) - Boda Zsuzsa
Kacsa osztrigájával és májával töltött derelye
Szilvamártással, kacsapörccel és gyömbéres levegõhabbal
Recept: Moórné Somogyi Veronika
- Magyaros ponty cappucino
- Fehér spárga fekete fokhagyma ...
- Kínozott borjúcomb
- Baromfimájszuflé
- Bárányba töltött csiga
- Sült sonka fûszervajjal kent ...
- Kacsatepertõs pogácsakanapé ...
- Tonhalvariáció
- Lencsesaláta tojással
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google