Kunsági libamáj Padlizsánkrémmel, füstölt sonkával és lilahagyma vinaigrette-tel Recept: Bicsár Attila Forrás: A XXI. század Magyar gasztronómiája
HOZZÁVALÓK
60 dkg libamáj 10 dkg vékonyra szeletelt füstölt sonka 5 dkg bébi saláta (sakura mix) 1 cl fehér balzsamecet 1 cl extra szûz olívaolaj tengeri só frissen õrölt zöldbors
ELKÉSZÍTÉSE A libamájat jeges, enyhén sózott vízbe áztatjuk 1,5–2 óráig. Leszárítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk. Forró serpenyõben mindkét oldalát megpirítjuk (kb.10-10 mp), majd sütõbe téve 3 percig 180ºC-on sütjük. Amikor elkészült, sózzuk, borsozzuk.
A sonkaszeleteket feldaraboljuk, két zsírpapír közé téve serpenyõben chipset sütünk belõle. Ha a sonka túl sós, sütés elõtt áztassuk be vízbe.
A salátát tálalás elõtt keverjük össze az olajjal és az ecettel.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|