|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Ételkészítés - Tálalás, díszítés |
Alkotások a tányéron A kiegyensúlyozottságnak színekben, állagokban és általánosan vizuálisan is meg kell valósulnia. „Lényeges, hogy egy, maximum két uralkodó íz és szín jelenjen meg a tányéron” – mondja Bernát Dániel, az U26 séfje.
Bernáth Dániel balra |
Forrás: vendon.hu (2012.03) Írta: Varga Gábor
Ahogy a kreativitás és a szokatlan formai megoldások mind hangsúlyosabb szerepet kapnak a gasztronómiában, úgy a desszertek tálalása is egyre változatosabbá válik. A hagyományos, kerek, fehér porcelántányérokat felváltották a különbözõ geometriai alakzatú, akár színes vagy mintás verziók, amelyekhez olykor kiegészítõ tálkák, poharak is tartoznak. A gyártók pedig még híres-neves séfekkel is együtt dolgoznak annak érdekében, hogy az eszközök megfeleljenek az újabb és újabb igényeknek.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Sándor Dénes: Harmónia és célszerûség A gasztronómia - némi képzavarral élve - olyan, mint a ruhadivat, világában mindig aktuális trendek uralkodnak, amelyek sok esetben vissza-visszatérnek a korábban alkalmazott megoldásokhoz. Mindezek ellenére vagy éppen ezért a tálalási munkában sem állítható(k) fel általános érvényû szabály(ok). Egy kivétellel talán: ehetõ anyagot szabad csak felhasználni dekorációként.
Sándor Dénes |
|
|
Mózes Péter: Ahogy én tálalok A hatvanas-hetvenes évek szigorú szabályozott rendje kevés teret adott a fantáziának, kötött merev tálalási szokások, tiltások, dogmák jellemezték.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|