|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Ételkészítés - Ételekrõl |
Uj Péter: újra kell teremteni a szegedi halászlét Az egész Alföld pocsékul áll az országos gasztromezõnyben, a magyar étkezési és éttermi kultúra agyhalál közeli állapotban van, a helyzet katasztrofális – véli Uj Péter újságíró, a Gault&Millau étteremkalauz egyik munkatársa, akit a halászlékritika nyomán kirobbant vitáról kérdeztünk.
Forrás: Délmagyarország napilap (2013.12.) - Arany T. János
– Amíg komolynak tartott és a városban egyébként népszerû éttermekben elõfordul, hogy fogas roston néven rántott mirelit pangáziuszt kap egy vendég, addig nem pontszámokról, hanem büntetõjogi felelõsségrõl kellene vitatkozni – kezdte Uj Péter újságíró, amikor a Gault&Millau nemzetközi étteremkalauz szegedi halételekrõl és halászcsárdákról írt lesújtó kritikája után kirobbant vitáról kérdeztük. A 444.hu fõszerkesztõje tagja a Molnár B. Tamás-féle Magyar Gasztronómiai Egyesületnek,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Zellert is tartalmaz a száraz, gagyi bejgli "A Magyar Élelmiszerkönyv szerint csak akkor számít bejglinek a termék, ha a tömege legalább 250 gramm, és a töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40 tömegszázalék. A szabályozás kitér a minimális zsír- és cukortartalomra is, valamint arra, hogy milyen összetevõket lehet, illetve nem lehet felhasználni a bejgli készítéséhez."
|
|
Földbe döngölték a szegedi halászlét Földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírû Gault&Millau étteremkalauz kritikusai. Frank Sándor mesterszakács szerint ha az ítészek szája íze szerint készítenék az ételeket, már régen tönkrementek volna. Barta László algyõi csárdagazda viszont a kritika hatására változtat bizonyos dolgokon.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|