Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Magyar konyha - Tájak- népcsoportok konyhája
Íme, az új badacsonyi étel: Badacsonyi halderelye
„Kezdeményezésünk abban is újat hozhat, hogy merjünk maradandóan új fogalmakban gondolkodni a magyar konyháról, az egyedi és egyéni kreációkon túlmutató közösségi formában. A régiók konyhájaként lehet ma újjáteremteni azt, ami magyaros konyhaként túl általános, félrevezetõ és a világban egyértelmûen meghaladott felfogásnak számít”


Forrás: Vendég&Hotel (2013.07)
 
A „Badacsonyi halderelye” lesz a badacsonyi régió nagykövete a gasztronómiában, így a finom badacsonyi borok mellé most már egy hamisítatlan badacsonyi ételt is kóstolhatunk.
 
A kezdeményezõ Badacsonyi KÖR megalakulása óta azon dolgozik, hogy a Badacsony megtalálhassa méltó helyét a hazai és nemzetközi borvidékek között.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Antidiszkriminációs romavacsorával ünnepelt a Lucullus BT
A 9. éve mûködõ Lucullus BT gasztronómiai egyesület 120. vacsorakalandja rendkívül izgalmasra sikeredett: az egyesület megszervezte elsõ “antidiszkriminációs romavacsoráját” a Romani Platni roma lakásétteremben.
Pethõ Hella: Tanyasi konyha a magyar Alföldön
 "A magyar konyha jellegzetességei tájegységenként mutatnak különbségeket, az alapvetõ jellemzõk mindenhol megtalálhatóak. Ezek a vonások az alföldi tájegység étkezési szokásaiban maradtak meg a legletisztultabban. Az ország különbözõ részeiben viszont nagyon is másfajta ételek kerülnek az asztalra, vagyis a magyar tájkonyhák hagyományaira, étkezési módjára még ügyelnek a vidéki emberek."
- Zsírban vagy olajban sült tészák, ...
- Dr. Ecsedi István: A debreceni ...
- Fogas kérdés
- Lénárt Vera: Bosnyákoknál ...
- Lénárt Vera: Rábaközi ritkaságok
- A „hall leve” más mint a ...
- Hova tünt el az igazi étel az ...
- Kisbán Eszter: Cibere, keszõce, ...
- Kolostyák Kamilla: A Nagykunok ...
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google