|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Magyar konyha - Tájak- népcsoportok konyhája |
Íme, az új badacsonyi étel: „Badacsonyi halderelye” „Kezdeményezésünk abban is újat hozhat, hogy merjünk maradandóan új fogalmakban gondolkodni a magyar konyháról, az egyedi és egyéni kreációkon túlmutató közösségi formában. A régiók konyhájaként lehet ma újjáteremteni azt, ami magyaros konyhaként túl általános, félrevezetõ és a világban egyértelmûen meghaladott felfogásnak számít”
Forrás: Vendég&Hotel (2013.07)
A „Badacsonyi halderelye” lesz a badacsonyi régió nagykövete a gasztronómiában, így a finom badacsonyi borok mellé most már egy hamisítatlan badacsonyi ételt is kóstolhatunk.
A kezdeményezõ Badacsonyi KÖR megalakulása óta azon dolgozik, hogy a Badacsony megtalálhassa méltó helyét a hazai és nemzetközi borvidékek között.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
|
Pethõ Hella: Tanyasi konyha a magyar Alföldön
"A magyar konyha jellegzetességei tájegységenként mutatnak különbségeket, az alapvetõ jellemzõk mindenhol megtalálhatóak. Ezek a vonások az alföldi tájegység étkezési szokásaiban maradtak meg a legletisztultabban. Az ország különbözõ részeiben viszont nagyon is másfajta ételek kerülnek az asztalra, vagyis a magyar tájkonyhák hagyományaira, étkezési módjára még ügyelnek a vidéki emberek."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|