|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Szakácsoknak - Mesterképzésrõl |
A szakács mestervizsga szakmai szóbeli vizsgakérdései
Kérdések: "A magyar konyha jellemzõi, pörköltek, paprikások. Ki volt Brillat Savarin?" "Mi a smizírozás és a glasszírozás, mondjon rá példát! Beszéljen a kimártásról és a vasalásról!" "Jellemezze a kínai konyhát, soroljon fel rá jellemzõ anyagokat!" stb., stb., stb...
Minden mesterjelöltnek ismernie kell a kalkulációs szabályokat és a kérdésben szereplõ étel anyaghányadát.
1. a) Mondja el a nagyvadak húsának jellemzõ tulajdonságait! Soroljon fel belõle készíthetõ ételeket! b) Sorolja fel a pácolási, érlelési eljárásokat! Mi a marinírozás? c) Beszéljen a tojás fertõtlenítésérõl! Mire használják az ózont? d) Mi a környezetvédelem célja és melyek a legfontosabb ismeretkörei?
2. a) Ismertesse a kecsege feldolgozását! Mondja el hogyan készül a kecsege Kárpáti módon? b) Mi a pacal, hogyan tisztítjuk! Mi a borjú bríz és a borjú vesés?
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Mesterlevél átadás 2007. Október 31. Az ötletadó, a rendezvény elindítója, mozgatórugója - mint sok egyéb dolognak az elmúlt fél év során - Zsolnay Gábor volt.
|
|
Meleget hidegen?! Lázadás! Ha csinálni nem tudod, taposd a sárba! Így ha megbuksz, van magyarázat... Nem ilyen egyszerû!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|