|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Szakácsoknak - Munkáról, munkahelyrõl |
El lehet menni: A "Pestrõl hozatott szakács" Londonba megy
Gyertyás Csaba három és fél éve érkezett Londonba. Jelenleg egy négycsillagos szálloda konyhafõnöke. Dél körül érkezik, estig marad, a minimálbérnél jobban keres. Nem él nagy lábon Londonban, de elégedett a helyzetével, nem meggazdagodni jött a brit fõvárosba. Mielõtt lelépett, még adott egy esélyt Magyarországnak.
Gyertyás Csaba |
Forrás: hvg.hu (2012.08) - Szerzõ: Bálint Csaba - Stiller Ákos Cikksorozatunk a Londonban dolgozó magyarokról.
Gyertyás Csaba, bár évek óta egy felkapott budapesti étterem konyháján dolgozott, úgy érezte, elfogytak a lehetõségei. Végigjárta a ranglétrát, ismerte a magyar vendéglátás sajátos világát, és ki is ábrándult belõle. Váltott volna, de úgy érezte, akárhová is megy, csak gyenge munkakörülmények, mohó, hajcsár vezetés várja.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Katona Mária: Piacbefolyásolás a vendéglátásban A közvélemény, a szakmai szervezetek, a dolgozók pozitív hozzáállása nagyban hozzájárulhat egy szálloda, vendéglátóüzlet sikereihez. Feladatunknak kell tekintenünk a kölcsönös megértés és bizalom kiépítését és ápoIását a nyilvánossággal. Ez is fontos piacbefolyásolási eszköz, melyet „Public Relations"-nak, röviden pr-nak, azaz nyilvánossági munkának nevezünk.
|
|
Jó karrierlehetõség a hajós munka Évente több száz magyar vág neki az óceánnak és vállal munkát luxushajókon, a válság miatt pedig úgy tûnik, még többen kapnak kedvet és látnak biztosabb megélhetést ebben a munkában. Nem véletlenül, hiszen nemcsak világot lehet látni, tapasztalatot szerezni, jól is lehet vele keresni. Igaz, ezért sokszor napi 12-15 órát kell dolgozni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|