Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Ételkészítés - Saláta
Tonsaláta
Recept: Dr. Csizmadia András
Étel: Feke Zoltán

HOZZÁVALÓK
4 személyre:
400 g tonfilé
a páchoz:
1 dl olívaolaj
fél citrom leve
3 gerezd fokhagyma

1/2- 1/2 fej jégsaláta és frisée saláta
200 g nagyszemû fehérbab (vagy vörösbab)
fej fehér hagyma
200 g paradicsom
kávéskanál dijoni mustár
 
ELKÉSZÍTÉSE:
A tonhalat nagyobb kockára vágva fokhagymás, citromos sós, borsos olajjal elõpácoljuk, majd serpenyõben hirtelen éppen csak megfuttatjuk (belül rózsaszín maradjon).
Aprított jégsalátával, frisée-vel vegyesen aláágyazunk, nagyszemû fõtt fehérbabot és/vagy vörösbabot, paradicsomgerezdeket, fehérhagyma karikákat keverünk hozzá, rá a langyos tonhalkockákat.
 
A pácolajat mustárral elkeverjük, s az öntettel meglocsoljuk a salátát. Keménytojás gerezdekkel díszítjük.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Fokhagymás zsírban sütött vargányagomba
Zöldsaláta-halmon
Recept: Szabó Tamás Forrás: Vendéglátás (2003)
Hûsítõ ráksaláta, friss spárgával
Recept: Tanács Attila
- Ruszli pácolt hagymasalátával
- Vegyes saláta pestós focacciával
- Sárándi, taposott savanyú káposzta
- Kovászos uborka
- Narancsos édeskömény-saláta
- Citromos csicseriborsó saláta
- Caesar saláta - ahogy szeretem
- Szójaszószos sütõtöksaláta
- Vöröslencse saláta
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google