Tonsaláta Recept: Dr. Csizmadia András Étel: Feke Zoltán
HOZZÁVALÓK
4 személyre: 400 g tonfilé a páchoz: 1 dl olívaolaj fél citrom leve 3 gerezd fokhagyma só 1/2- 1/2 fej jégsaláta és frisée saláta 200 g nagyszemû fehérbab (vagy vörösbab) fej fehér hagyma 200 g paradicsom kávéskanál dijoni mustár
ELKÉSZÍTÉSE: A tonhalat nagyobb kockára vágva fokhagymás, citromos sós, borsos olajjal elõpácoljuk, majd serpenyõben hirtelen éppen csak megfuttatjuk (belül rózsaszín maradjon).
Aprított jégsalátával, frisée-vel vegyesen aláágyazunk, nagyszemû fõtt fehérbabot és/vagy vörösbabot, paradicsomgerezdeket, fehérhagyma karikákat keverünk hozzá, rá a langyos tonhalkockákat.
A pácolajat mustárral elkeverjük, s az öntettel meglocsoljuk a salátát. Keménytojás gerezdekkel díszítjük.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|