Babsterc Pirított babfalat Recept: Gálné Anikó Forrás: wineroads.eu
Hozzávalók:
200 g szárazbab 400 g liszt só 200 g zsír 1 fej vöröshagyma szalonna csíkok
Elkészítés: A babot elõzõ napon beáztatjuk. Majd másfél liter sós vízben puhára fõzzük.
Vastag falú edényben a lisztet egy kevés sóval együtt szárazon, lassú tûzön, állandó kavargatás közben aranysárgára pirítjuk. Óvatosan hozzáadunk a liszthez 1 liter forró bablevet, majd jól elkeverjük, meglocsoljuk a felforrósított zsiradékkal és belekeverjük a fõtt babot. Egy kevés ideig pihenni hagyjuk, aztán villával szétnyomkodjuk a babszemeket.
Fogyasztás elõtt sütõbe tesszük és felforrósítjuk, meg is piríthatjuk, hogy szép színt kapjon.
A szalonnát csíkokra, a hagymát karikára vágva olajon külön-külön ropogósra pirítjuk, majd a babot ezekkel díszítve tálaljuk.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|