|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Ételkészítés - Köret |
A krumplipüré apoteózisa A köretek némelyike ízében, állagában, sõt színében is ezerféleképpen variálható. Tekinthetnénk õket a konyhai kreativitás fokmérõjének is, ám ennél is fontosabb, hogy élve sokszínûségükkel, viszonylag egyszerûen és olcsón fokozhatjuk az étkezés élményét.
Forrás: trademagazin.hu - I. T.
A kínai ételkészítés egyik alapelve: a tányéron nemcsak az ízeknek, de a színeknek is harmóniában kell lenniük. Ezt a tételt egyik-másik hazai fine dining étterem egyes köreteiben is érvényesülni láttuk, de sokkal gyakoribb a másik véglet: a krumplipürét, a rizst jó esetben is csak kétféleképpen készítik el.
Mivel tehetjük gazdagabbá krumplipürénket? Az ízét gazdagíthatjuk különféle sajtokkal – cheddar, mascarpone, parmezán, vagy akár kemény füstölt sajt –, még izgalmasabb, ha darált füstölt szalonna is kerül bele. Együtt fõzhetõ (és pépesíthetõ) zellerrel, cukkinival, répával, sütõtökkel.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Krumplipüré A világ legegyszerûbb étele, amit a legtöbben egy-kétféleképpen készítenek, pedig a kreatív szakácsmûvészet alapeszközeként is tekinthetnénk. Hiszen ízében, állagában, sõt színében is ezerféleképpen variálható. Lehetne akár a konyhai kreativitás egyik alapköve is.
|
|
Tökéletes párolt rizs A párolt rizs világszerte közkedvelt étel. Gusztusos elkészítési módja azonban nem könnyû; hagyományos, vékony falú edényben szinte lehetetlen. Ha a leégés elkerülése érdekében idõnként megkeverjük, összetörnek a szemek. Ha nem, vastag kéreg ég az aljára.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|