|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Magyar konyha |
Íme, az új badacsonyi étel: „Badacsonyi halderelye” „Kezdeményezésünk abban is újat hozhat, hogy merjünk maradandóan új fogalmakban gondolkodni a magyar konyháról, az egyedi és egyéni kreációkon túlmutató közösségi formában. A régiók konyhájaként lehet ma újjáteremteni azt, ami magyaros konyhaként túl általános, félrevezetõ és a világban egyértelmûen meghaladott felfogásnak számít”
Forrás: Vendég&Hotel (2013.07)
A „Badacsonyi halderelye” lesz a badacsonyi régió nagykövete a gasztronómiában, így a finom badacsonyi borok mellé most már egy hamisítatlan badacsonyi ételt is kóstolhatunk.
A kezdeményezõ Badacsonyi KÖR megalakulása óta azon dolgozik, hogy a Badacsony megtalálhassa méltó helyét a hazai és nemzetközi borvidékek között.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Komatál A népi szokások már születéskor átszövik az élet minden mozzanatát. Az asszonyok régen otthon szültek. A szülésnél a falu bábaasszonya és a nõrokonok segédkeztek. A gyermeket a születés pillanatától igyekeztek megvédeni minden bajtól, rontástól.
Díszes kendõbe kerül a komatálas batyú |
|
|
Magyar gasztronómia: több évtizedes lemaradásban Siralmas állapotban a magyar gasztronómia, több évtizedes lemaradással kullogunk Európa után – állítják hozzáértõk és gasztrobloggerek. A Szegeden több mint negyven éve szakácsként dolgozó Frank Sándor úgy véli, nem ennyire elkeserítõ a helyzet. Bakos Orsolya, a Tiszavirág háziasszonya szerint viszont igen.
Túróczki Péter a szegedi Tiszavirág étterem séfje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|