|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Cikkek - Táplálkozásról |
A rántott húst nem adjuk! Van az úgy, hogy az ideális, vagy annak vélt helyzet köszönõviszonyban sincs a valósággal. Ilyenkor vagy az elveket illene közelíteni a valósághoz, vagy konkrét, országosan, egységesen végrehajtható cselekvési programot kidolgozni a helyzet javítására. A Mintamenza program minden, csak nem végrehajtható terv.
Forrás: zabhegyezo.com - Vétek György (2013.11)
Még akkor is, ha a legújabb gyõzelmi jelentések szerint már 250 fõzõkonyha – jelentsen ez bármit is – csatlakozott a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Békés megyei berkeibõl indult programhoz. Ez elméletben azt jelentené, hogy ma már naponta 750 ezer fõre fõznek „mintaszerûen”.
Az elvek, a célok gyönyörûek: a felnövekvõ nemzedék táplálkozzon változatosabban és egészségesebben, mint elõdeik. A kivitelezhetõséggel azonban komoly gondok vannak. A hangzatos jelszavakat azonban közismerten nagyon szeretjük,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Ezért szeretünk és utálunk ételeket "Az anyaméhben a magzat be- és kilégzi a magzatvizet, amit átitatnak az anya étkezési szokásai. A kutatások kimutatták, hogy azok az újszülöttek, akiket érhetett a fokhagyma vagy az ánizs hatása az anyaméhben, kevésbé negatívan reagáltak ezekre a szagokra pár nappal születésük után, mint azok, akik akiknek nem volt semmilyen élményük velük."
|
|
Kilenc olyan élelmiszer, amit soha nem lenne szabad újra elfogyasztanunk Sok a félretájékoztatás az élelmiszerekre nézve, hogy mi milyen hatással van az emberi egészségre, mi hasznos és mi káros. Az egészséges ételek kiválasztása így igen nehézzé válhat. Ebbõl kiindulva összegyûjtöttünk 9 olyan konkrét élelmiszert, amelyek fogyasztását kerülni érdemes, mert szinte gyakorlatilag semmi tápértékük nincs, egészségügyi elõnyöket nem hordoznak, sõt mi több, fogyasztásuk egészségromboló és kockázatos.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|