Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Cikkek - Táplálkozásról
A rántott húst nem adjuk!
Van az úgy, hogy az ideális, vagy annak vélt helyzet köszönõviszonyban sincs a valósággal. Ilyenkor vagy az elveket illene közelíteni a valósághoz, vagy konkrét, országosan, egységesen végrehajtható cselekvési programot kidolgozni a helyzet javítására. A Mintamenza program minden, csak nem végrehajtható terv.

Forrás: zabhegyezo.com - Vétek György (2013.11)
 
Még akkor is, ha a legújabb gyõzelmi jelentések szerint már 250 fõzõkonyha – jelentsen ez bármit is – csatlakozott a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Békés megyei berkeibõl indult programhoz. Ez elméletben azt jelentené, hogy ma már naponta 750 ezer fõre fõznek „mintaszerûen”.
 
Az elvek, a célok gyönyörûek: a felnövekvõ nemzedék táplálkozzon változatosabban és egészségesebben, mint elõdeik. A kivitelezhetõséggel azonban komoly gondok vannak. A hangzatos jelszavakat azonban közismerten nagyon szeretjük,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Ezért szeretünk és utálunk ételeket
"Az anyaméhben a magzat be- és kilégzi a magzatvizet, amit átitatnak az anya étkezési szokásai. A kutatások kimutatták, hogy azok az újszülöttek, akiket érhetett a fokhagyma vagy az ánizs hatása az anyaméhben, kevésbé negatívan reagáltak ezekre a szagokra pár nappal születésük után, mint azok, akik akiknek nem volt semmilyen élményük velük."
Kilenc olyan élelmiszer, amit soha nem lenne szabad újra elfogyasztanunk
Sok a félretájékoztatás az élelmiszerekre nézve, hogy mi milyen hatással van az emberi egészségre, mi hasznos és mi káros. Az egészséges ételek kiválasztása így igen nehézzé válhat. Ebbõl kiindulva összegyûjtöttünk 9 olyan konkrét élelmiszert, amelyek fogyasztását kerülni érdemes, mert szinte gyakorlatilag semmi tápértékük nincs, egészségügyi elõnyöket nem hordoznak, sõt mi több, fogyasztásuk egészségromboló és kockázatos.
- A keserû ételek egészségesebbek ...
- Változik a korral az "íz ízlés", ...
- Meglepõ számok a magyar ...
- Az ízek hangzó párjait keresik egy ...
- A vörös hús káros az egészségre
- A gluténmentes vendéglátás nem ...
- Évente kétmillióan halnak meg a ...
- Razziáznak az iskolai menzákon
- Támogatott a Hungast
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google