|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Gasztrotörténelem |
Divatba jöttek a diétás tanfolyamok (1939) "Az egyes tanfolyamok sikere mindig attól függ, hogy mennyire híznak a környék macskái? A hölgyek elsõ kreációit ugyanis a macskáknak kell odaadnunk, mindaddig, amig orvosi szempontból teljesen kifogástalan ételeket készítenek."
Forrás: huszadikszazad.hu
Bakfistól a dédanyáig Pontosan vasárnap volt két esztendeje annak, hogy az elsõ exportszobalány a Rákóczi-utról elindult Angliába. Nagy csomagjai voltak és a villanyos vezetõje mérgesen kérdezte: meddig utazik? - Liverpoolba megyek, kérem – hangzott a válasz. Azóta több mint ezer magyar háztartási alkalmazott ment ki Angliába. Akad köztük szinésznõ és egyetemi hallgató, méltóságos asszony és – kimondott háztartási alkalmazott. Két év alatt három férjhezmenés, két öngyilkossági kísérlet és sok-sok összegyüjtött font szerepel az exportszobalányság mérlegén.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Knock- out a dunaparti Anna- Bárban (1936) "Tovább nem jutott, mert a báró letette a vödröt és arcul ötötte a pincért. Ez egy pillanatig dermedten nézte az elõtte álló szmokingos urat, azután hirtelen fölemelte kezét és mielõtt megakadályozták volna, a bárót állon ütötte. A fiatalbáró az ütéstõl elszédült és végig vágodott a földön."
|
|
A hadi konyha (1915) "Nekünk kizárólag olcsón elõállitható ételekre és nem étel-fantasztikumokra van szükségünk. Elsõ dijul kitüzünk egy zsák nullás buzalisztet, második dijul egy zsák kevert tésztalisztet, harmadik dijul egy zsák kevert kenyérlisztet."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|